Състоянието на натровените деца е овладяно

Състоянието на натровените деца е овладяно
Състоянието на децата е овладяно. Снимка: МБАЛ-Сливен
A A+ A++ A

Броят на учениците, които се натровиха в Сливенско с храна достигна 110. Децата са на възраст между 7 и 15 години. Всички постъпили са с повръщане. Болните деца са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др. Там училищата се снабдяват с храна от обща кухня. Пациенти са настанени както в инфекциозно, така и в детското отделение, съобщи Нова телевизия.

От болницата „д-р. Иван Селимински" уверяват, че децата са добре. Няма деца в много тежко състояние. 60 от прегледаните около 110 деца са настанени в болница. Местата не достигат, някои от тях са пренасочени към други лечебни заведения. Около 50 деца са пуснати да се лекуват вкъщи. Успокояващото, според лекарите, е че децата нямат температура, което на този етап изключва салмонелоза. Най-вероятно става въпрос за по-леко хранително натравяне.

"Към момента състоянието на всички деца е задоволително, няма опасност за живота им. Има няколко деца с тежка дехидратация, но състоянието е овладяно. Най-вероятно е хранително отравяне, но не изключваме нищо на този етап. По първоначални данни е стафилококова хранителна инфекция", каза началникът на Спешното отделение в града д-р Тодор Соланков.

#Сливен #деца #натравяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници