Затвориха фирмата, натровила децата в Сливенско

Затвориха фирмата, натровила децата в Сливенско
Част от децата ще бъдат изписани. Снимка: МБАЛ Сливен
A A+ A++ A

Областна дирекция по безопасност на храните - Сливен затвори фирмата за кетъринг, която е доставила храната в столовете, където се натровиха над 100 деца, съобщи Агенцията по безопасност на храните.

"Веднага след получаването на сигнала 16:15 ч. започва проверка по случая и установява, че доставчикът на храната в училищата е фирма за кетъринг, която доставя храна в повечето учебни заведения в областта. По предварителна информация оплакванията им били гадене и повръщане, след като консумирали пилешка супа и питка за обяд. Екипът от инспектори към ОДБХ Сливен е взел проби от храната, както и натривки от ръцете на персонала и работния инвентар в кухнята", съобщават от агенцията.

"Първите резултати се очакват най-рано в понеделник следобед. Със заповед на Директора на областната дирекция в Сливен, фирмата за кетъринг е затворена", съобщават от Агенцията за безопасност на харните.

Екипът от инспектори е взел проби от храната, както и натривки от ръцете на персонала и работния инвентар в кухнята.

Междувременно част от децата, постъпили в петък вечер с хранително натравяне, чието състояние е добро, ще бъдат изписани от сливенската болница, съобщи „Фокус", цитирайки лечебното заведение.

#Сливен #натравяне #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници