Тютюнопроизводители на протест - палят бали тютюн и затварят Е-80

Тютюнопроизводители на протест - палят бали тютюн и затварят Е-80
„Към държавата нямаме конкретни искания, защото тя направи каквото трябваше. Осигурени са средствата за 2013 г., държавата няма как да се намеси в определянето на изкупните цени", заяви Кючуков
A A+ A++ A

Тютюнопроизводители ще излязат на протест в понеделник, 6 януари, в Харманли заради забавянето на изкупната кампания на тютюна, съобщи пред „Фокус“ зам.-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Асен Кючуков.

„Поводът за протеста утре е забавената изкупна кампания и ниските изкупни цени. Хората чакаха достатъчно дълго за началото й, а сега, когато започва, цените спрямо миналогодишните са с 1,50 – 2,00 лева по-ниски за килограм”, посочи Кючуков.

По време на протеста тютюнопроизводители ще запалят бали с тютюн и ще се опитат да затворят международния път Е-80 от Турция за Гърция.

„Надяваме се всичко да премине добре и да не се стига до други прояви на гражданско неподчинение. В самият протест ще се включат тютюнопроизводители от цялата страна”, каза още той.

Кичуков исканията на тютюнопроизводителите.

„Стартиране на изкупна кампания, по възможност всички фирми веднага да излязат на пазара, да не отлагат. Те раздадоха опаковъчните материали още през септември, хората подготвиха тютюна, а сега има риск той да мухляса“, обясни той.

„Към държавата нямаме конкретни искания, защото тя направи каквото трябваше. Осигурени са средствата за 2013 г., държавата няма как да се намеси в определянето на изкупните цени, но въпреки всичко, министър Греков покани всички фирми на среща и те обещаха, че на 2 – 3 януари ще излязат на пазара. Все още всички не са излезли”, отбеляза зам.-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

#тютюн #тютюнопроизводители #протест #изкупна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници