Татяна Дончева: Няма нови и стари, а компетентни и некомпетентни

Татяна Дончева: Няма нови и стари, а компетентни и некомпетентни
Татяна Дончева смята, че България много е загубила от хората, които е изпратила в чужбина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Смисълът на участието в политическия живот не е всеки да си прегърне една партия. Все отнякъде трябва да се започне, това от някъде означава и отляво, и отдясно, заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

„Има необходимост от нов проект вляво. Това е нещо, до което са достигнали различни хора, вероятно и президентът Георги Първанов, съдейки по неговите изявления. Това обаче не означава, че Георги Първанов ще бъде част от тази политическа формация. Нито Румен Петков, нито други имена, които видях”, коментира Дончева.

Според нея, няма нужда да гоним фигури и да казваме - този е стар, този е нов. Трябват хора, които знаят за какво става въпрос.

„Трябва да има единно разбиране по това, че реформацията е свързана с нова Конституция и промяна на правилата на играта, които да засегнат и политическия живот, и мястото, където се вземат политически решения, и икономиката”, посочи тя.

Татяна Дончева смята, че България много е загубила от хората, които е изпратила в чужбина – не само от тези, които мият чинии, а и от тези, които са с висока квалификация, които биха могли да бъдат приобщени, като им дадеш конкретни въпроси и теми, които да разработят.

"Вие трябва да им дадете на тези хора нов избирателен район, те трябва да намерят своето представителство и в останалите места”, каза Дончева.

Тя коментира, че промяната в едно общество означава да участват всички, но участието на всички, означава, че всички ще дойдат тук и ще видят как става.

„ГЕРБ е Цветанов и Борисов, но не са само те. Омръзнало ми е лидерският тип партия да се противопоставят на нелидерския. Не е възможно, дори вдясно, да няма лидери и да не може да се изберат ярки фигури – две или три, които да водят. Колкото по-бързичко си сложите цели, и те са амбициозни, участие на евро избори, парламентарни избори, без да се притеснявате, че нямате време, толкова по-добре”, добави тя.

#Татяна Дончева #Дончева #ГЕРБ #ляво #дясно #Георги Първанов #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници