Над хиляда кандидати за живот на Марс избрани

Над хиляда кандидати за живот на Марс избрани
1058-те кандидати, които преминаха първия кръг, идват от всички краища на света, като най-много са американците - 297, следвани от 75 канадци и 62 индийци. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителите на мисия за изпращане на хора на Марс избраха над 1000 кандидати сред близо 200 хил., които да бъдат подложени на тестове, за да се състави окончателният списък от 24 проектозаселници на Червената планета.

Мисията „Марс-1“ бе създадена през 2011 г. от двама холандци с цел установяване на постоянен човешки живот на Марс до 2025 г.

Ръководителите й се надяват проектът да бъде финансиран от инвеститори и от продажбата на правата за излъчване на документално риалити за тестовете, обучението и финалната селекция.

1058-те кандидати, които преминаха първия кръг, идват от всички краища на света, като най-много са американците - 297, следвани от 75 канадци и 62 индийци.

„Те ще бъдат подложени на сурови изпитания, включително симулация на живот на Марс и справяне с изолацията“, съобщи един от ръководителите на мисията Бас Лансдорп.

„Предизвикателството с 200 хил. кандидати е да отделиш тези, които се чувстват физически и психически подготвени да станат човешките посланици на Марс, от онези, които не гледат толкова сериозно на мисията“, отбеляза той, предава БГНЕС.

#Марс #заселване #човечество #НАСА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници