Кунева: Страната е доведена до тежък ляв провал

Кунева: Страната е доведена до тежък ляв провал
Меглена Кунева коментира, че страната бързо се нуждае от демократично дясно управление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хроничната липса на демократично управление на държавата я доведе до тежък ляв провал. Когато 49% от българите са на прага на бедността, а безработицата от около 6% през 2008 г. е почти двойно по-висока през 2013 година – близо 13,5%, това означава провал на управлението. И на предходното, заяви в интервю за агенция „Фокус“ лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Кунева определи състоянието в страната като резултат от системен грешен подход и на лявото управление в момента, и на предходното популистко управление.

„Повече от 1 млн. българи не се осигуряват, здравната система е в колапс, пенсионната система е в „йо-йо ефект“, допълва Кунева и казва, че правителство след правителство преминава с политическа „метла“ през администрацията, което според нея изцежда всякакъв професионализъм от нея.

Според лидера на ДБГ правителството няма политики за привличане на чужди инвестиции, ежедневно се съобщава за загуба на европейски средства, а малкият и среден бизнес няма достъп до нормални кредити и български фирми местят производствата си в чужбина.

Меглена Кунева коментира, че страната бързо се нуждае от демократично дясно управление.

„След 4 години поемаме председателството на ЕС. Дотогава Реформаторският блок предлагаме двутактова реформа - на първи етап ще предприемем неотложни мерки за нормализирането на изборната среда и ще се фокусираме върху подзготовката за промени в Конституцията“, заяви тя.

По думите й несправедливите изборни правила донесоха тежка криза на доверието към партиите в страната, а Изборният кодекс продължава да е същият, както и промяната му зависи от същите народни представители.

#Меглена Кунева #Кунева #Реформаторският блок #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници