Пападимос: По-добре икономии, отколкото банкрут

Пападимос: По-добре икономии, отколкото банкрут
„Банкрут в Гърция би причинил на обществото в страната много по-големи трудности, отколкото тези, които ще създаде кредитното споразумение с ЕС и Международния валутен фонд“, заяви Пападимос. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Лукас Пападимос каза в обръщение по телевизията, че строгите икономически мерки са по-добър вариант от евентуалния фалит на страната.

„Банкрут в Гърция би причинил на обществото в страната много по-големи трудности, отколкото тези, които ще създаде кредитното споразумение с ЕС и Международния валутен фонд (МВФ)“, заяви гръцкият министър-председател Лукас Пападимос в телевизионно обръщение към нацията, цитирано от „Фокус“ и ИТАР-ТАСС.

„Някои казват, че банкрут е по-добре от икономическата програма, която включва болезнени мерки. Тези твърдения са грешни“, подчерта Пападимос.

„Който казва това, или жестоко греши, или се занимава с опасна демагогия“, коментира гръцкият премиер, допълвайки, че „банкрутът може да доведе страната до катастрофа. Той би създал условия за неконтролируем икономически хаос и социална експлозия“.

#Лукас Пападимос #Пападимос #премиер на Гърция #споразумение #ЕС #МВФ #банкрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници