Кънев: Споразумението в Реформаторския блок е сериозен успех

Кънев: Споразумението в Реформаторския блок е сериозен успех
Кънев посочи, че през годината са били казани изумителни политически лъжи и е трудно да се определи коя е най-голямата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„За нас няма съмнение, че годината завърши със сериозен политически успех. Той е подписването на политическото споразумение за Реформаторския блок, което приключи една ера на разделение“, заяви пред „Фокус“ лидерът на „Демократи за силна България“ Радан Кънев.

„Всъщност подписването на учредително споразумение за траен политически съюз сложи край на тези 10-годишни стратегически грешки, за които говорих“, каза още Кънев.

Според него, през 2013 г. всички реформаторски партии в България са довели поредица от свои стратегически грешки до логичен край.

„Не можем да кажем, че грешките бяха допускани в рамките на 2013 г. Те бяха допускани системно в продължение на повече от десетилетие, но в крайна сметка доведоха до недооценяване на силата на политическата мафия в България, на дълбочината на корумпираност на българската демокрация, на дълбочината на нездравите процеси в българската икономика, степента, в която изборите в България са нечестни, степента, в която медийната среда е нечестна“, коментира Радан Кънев.

„Това в крайна сметка доведе до грешката да се явим с 4-5 отделни листи и да оставим стотици хиляди или може би 1 млн. български граждани непредставени в българския парламент“, добави той.

Кънев посочи, че през годината са били казани изумителни политически лъжи и е трудно да се определи коя е най-голямата и даде за пример твърдението на управляващите, че подобряват икономическото положение на българите.

„На фона на непрекъснато задълбочаващата се икономическа депресия, на изключително ниските доходи, на непрекъснато намаляващите работни места при вече висока безработица, на усилващата се емиграция от страната, да стоят и да твърдят в очите на хората, че тяхното икономическо положение се подобрява, в богатия на лъжи политически живот е необичайно нахално”, завърши водачът на ДСБ.

#реформаторски блок #Радан Кънев #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници