И немците се уплашиха от имиграцията на българи и румънци

И немците се уплашиха от имиграцията на българи и румънци
След Великобритания, и Германия скочи срещу миграцията на българи и румънци.
A A+ A++ A

Баварските консерватори, които са в управляващата коалиция на германския канцлер Ангела Меркел, искат да ограничат потока от българи и румънци, които биха дошли в Германия да получават социални помощи, а германските общини отправиха призив за помощ към правителството, предаде АФП.

„При сегашните схващания не успяваме да интегрираме бедните имигранти в обществото", заявява в статия във в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг" председателят на германската федерация на общините Щефан Артикус.

Германските общини очакват да се изправят пред нови предизвикателства с отварянето на германския трудов пазар за българите и румънците от 1 януари, добавя той и изтъква, че напливът от граждани на тези две страни, който вече е нараснал през последните години, води до увеличение на разходите за градовете, които ги приемат и им осигуряват медицински грижи, социални работници, преводачи и езикови курсове.

Пристигащите българи и румънци са сравнително малобройни на фона на общата имиграция в Германия, но редовно се обсъждат в медиите, защото те живеят основно в няколко големи града като Берлин и Дуисбург и мнозина германци ги възприемат като извършители на измами при получаването на социални помощи. Всяко семейство, установило се в Германия с деца, има право на семейни помощи, отбелязва БТА.

Британските националисти също са в паника от имиграцията на българи и румънци. Острова е взел мерки за ограничаване на достъпа на европейски мигранти до получаването на помощи за безработица.

#Германия #Великобритания #Ангела Меркел #Берлин #имигранти #българи и румънци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници