Гневни британци нападнаха Кемерън заради наводненията

Гневни британци нападнаха Кемерън заради наводненията
В събота на Острова има реална опасност от наводнения. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън в петък се сблъска с гнева на хората, пострадали от наводненията и бурята, които помрачиха празнуването на Коледа на хиляди хора в страната, предаде АФП, цитирана от бТВ.

Той посети едно от селищата в графство Кент, което бе силно засегнато от предизвиканите наводнения. Местна жителка нападна премиера, като заяви, че въпреки че много хора остават без електричество, жителите не могат да получат помощ, тъй като местните власти са излезли в почивка.

В повече от 130 района на Великобритания в събота бе обявена опасност от наводнения, след като през последните дни над южните и западни части на страната се изляха проливни дъждове и духаше бурен вятър, предаде ИТАР-ТАСС.

Лошото време вече почти седмица измъчва Великобритания. Най-сложна е обстановката в Северна Англия и Уелс, където поривите на вятъра достигат 130 км/ч. Около 4000 домакинства още са без ток. Транспортът бавно се нормализира, но много шосета още са затворени заради опасност от наводнения. Лошото време взе и жертви - във Великобритания и съседна Ирландия загинаха шест души.

#Великобритания #Острова #Дейвид Камерън #наводнения #Кент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници