Даниел Вълчев: Нагледахме се на политически дербита

Даниел Вълчев: Нагледахме се на политически дербита
Реформаторският блок има ясна визия за след този парламент – избиране на Народно събрание с къс мандат, заяви Вълчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок има ясна визия за след този парламент – избиране на Народно събрание с къс мандат, което да подготви свикването на Велико народно събрание и приемането на нова Конституция. Не само партиите от Блока, но и широк кръг от български граждани споделят този план за излизане от сегашната криза. Това заяви заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ Даниел Вълчев пред БНТ в предаването „Още от деня“.

„Хубавото на Реформаторския блок е, че се отваря партийната система, и да бъде контролиран от един Граждански съвет, в който влизат 20-30 личности с безспорни качества, е истинската иновация“, подчерта Даниел Вълчев.

Според него България има нужда от класически десен модел партия, която защитава ценности като свободата, справедливостта и солидарността, а не от десница, основана върху една харизматична личност.

Вълчев допълни, че българското общество години наред гласува „против“ определени личности или партии, а не „за“ конкретни политики и програми.

„Хората се нагледаха на политически дербита и искат да имат пълен хладилник“, каза още той, като обърна внимание, че е крайно време политиците да спрат да рушат доверието в политиката.

#Даниел Вълчев #Вълчев #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници