Карлово – пиянска свада или етнически конфликт

Карлово – пиянска свада или етнически конфликт
A A+ A++ A

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово оскверниха паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Факт е, че въпросните извършители имат мюсюлмански имена и това е съществено на фона на напрежението, което съществува в града във връзка с искането на Ислямското вероизповедание у нас да придобие собственост върху някои имоти, принадлежали някога на тях.

Дали това напрежение е причина за оскверняването на паметника, който е открит преди малко повече от месец, или има и друга причина, или това е просто една пиянска свада, предстои да разберем.

Появи се и позиция, че видите ли, въпросните военнослужещи не били униформени, когато извършили деянието! Е, какво значение има дали, извинявам се за израза,  ще се изпикаеш на един паметник, докато си в униформа или в цивилни дрехи, това променя ли по някакъв начин акта на оскверняването му…?! Позорно е да се търси оправдание, защото, каквото и да е то, би било напълно несъстоятелно, особено при утежняващите вината обстоятелства!

Чест прави на момчето, което е направило забележка на вандалите, макар че това му е коствало побой и престой в болница. Явно все още има българи, които милеят за националната ни памет и я пазят така, както подобава на всеки един от нас!

#Евлоги и Христо Георгиеви #обстоятелства #причина #напрежение #свада #памет #чест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници