"Икономист": Българи и румънци, добре сте дошли във Великобритания

"Икономист": Българи и румънци, добре сте дошли във Великобритания
Снимка: aviatraveler.ru
A A+ A++ A

Британските вестници са пълни с истории за бедността, престъпността и жаждата за социални блага на българите и румънците. Британските политици роптаят срещу европейските правила за свободно движение, които ще ви позволят да влезете във Великобритания и бързат да направят по-трудно за вас кандидатстването за британски социални придобивки, пише британското списание "Икономист".

Британското население е много по-враждебно настроено към вас, отколкото към германците или французите. Почти половината от британците вярват, че тяхното правителство трябва да ви забрани да влизате в страната, въпреки че това противоречи на законите.

Може би след всичко това сте останали с впечатлението, че не сте добре дошли във Великобритания.

Но вие сте добре дошли. От името на родината на "Икономист" ние ви каним да дойдете и да работите тук. От 1 януари догодина вие можете да отидете навсякъде из ЕС. Надяваме се, че много от вас ще изберат Великобритания. Въпреки че нейните лидери изглежда са забравили, че Великобритания настояваше за приемането на вашите страни в ЕС, знаейки че един ден ще се озовете на прага й.

Не е ваша вина, че много от нашите сънародници не ви искат. Отчасти проблемът е на поляците. Преди десет години, когато Великобритания беше едната от единствените три страни, които отвориха вратите си за тях, правителството увери гласоподавателите, че само няколко десетки хиляди ще дойдат у нас и то не за много дълго време. Вместо това дойдоха над половин милион.

Бидейки работници, които прибираха реколтата от зеле и боядисваха стените, измествайки от тази работа някои британски работници, просто защото се явяваха на работа на време, те показаха, че са и човешки същества, които се устройват и раждат деца. Ние не бяхме напълно подготвени за това.

/БТА/

#българи #румънци #Великобритания #поляци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници