Държавен фонд „Земеделие“ одобри проекти по ПРСР

Държавен фонд „Земеделие“ одобри проекти по ПРСР
Инвестиционните предложения по мерки 121, 226, 313, 321, 322 ще бъдат подкрепени с 55,2 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Снимка: centerofsilk.wordpress.com
A A+ A++ A

Инвестиционните предложения по мерки 121, 226, 313, 321, 322 ще бъдат подкрепени с 55,2 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие”. По мярка 121 фонд „Земеделие” одобри три проекта, които ще получат над 590 хил. лв.

Единият е за реконструкция на помещения за отглеждане на прасета, другият предвижда създаване на 43 дка насаждения от череши, а третият е за купуване на земеделска техника, капково напояване и сондажен кладенец за отглеждането на 238 дка бадеми. По Мярка 226 е одобрен общински проект за реконструкция и изграждане на съоръжения за гасене на пожари – над 290 хил. лв.

Две инвестиционни предложения на сдружения и четири на общини ще бъдат подкрепени с 2,1 млн. лв. по мярка 313. Те предвиждат създаване на постоянна изложба на местно етнографско и културно наследство и експонирането му с компютърните технологии, изграждането на спортни пътеки и спортно-туристически атракции, реконструкция на еко пътеки, купуването на сцена и оборудване към нея. Други 25 проекта ще получат над 47 млн. лв. по мярка 321.

#земеделие #програма #оборудване #мярка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници