Дъбов: Законът за СРС се спазва, но има пропуски

Дъбов: Законът за СРС се спазва, но има пропуски
„Не се унищожават в десетдневен срок СРС-та, които не представляват съществени доказателства и други такива нарушения“, посочи Дъбов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Като цяло, се спазва законът за СРС-та, но има и пропуски“, заяви председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

„Например не се унищожават в десетдневен срок СРС-та, които не представляват съществени доказателства и други такива нарушения“, посочи Дъбов.

„Причините са различни. Ние ще изпратим копия от докладите на ръководотелите на тия служби. Ще изпратим на главния прокурор, на председателя на Касационния съд. на министърът на вътрешннтие работи - всички тези, чиито звена се проверяват“, посочи той.

„Разгледахме и резултатите от извършените проверки по прилагането на СРС-та в 22 обекта – в Прокуратурата, ДАНС, МВР, Съда, т.е. всичките тези, които използват разузнавателни средства“, отбеляза Димитър Дъбов.

Комисията за контрол над службите за сигурност прие на второ четене законопроект за изменение на Закона за специалните разузнавателни средства, внесен от депутатите Атанас Мерджанов и Димитър Дъбов.

„В частта му за отмяна на прилагането на финансовата обвързаност при използване на СРС-та с 5 гласа „за“ и два „против“, добави Дъбов.

Според него законът ще бъде внесен и в пленарна зала, предава „Фокус“.

#закон #СРС #Димитър Дъбов #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници