Радан Кънев не иска "Синьо единство" в Реформаторския блок

Радан Кънев не иска "Синьо единство" в Реформаторския блок
Предложението за изваждане на "Синьо единство“ от десния съюз ще бъде внесено от лидера на ДСБ на заседанието на Гражданския съвет в понеделник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на партия „Демократи за силна България“ Радан Кънев предложи преговорите с партията на Надежда Нейнски „Синьо единство“ да бъдат прекратен.

Кънев е изпратил предложението си дни преди окончателно да бъде подписано споразумението между шестте партии от Реформаторския блок за обединение в политически съюз.

Предложението за изваждане на "Синьо единство“ от десния съюз ще бъде внесено от лидера на ДСБ на заседанието на Гражданския съвет в понеделник, а Кънев го е изпратил в събота до съвета, без да посочва мотивите за искането си, предава БГНЕС.

Една от вероятните причини за прекратяването на отношенията със "Синьо единство" са различията, които формацията на Нейнски има с останалите партии от Реформаторския блок по въпроса как да се структурира обединението.

От началото на сформирането на блока "Синьо единство" настояват обединението да стане единна партия.

"Ако мотивите за изключването са различното ни мнение по отношение на структурирането на блока и превръщането му в единна партия, тогава Реформаторския блок се превръща във всяка една коалиция, в която съм участвал досега. А това означава, че нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено", коментира Панчугов пред „Капитал“.

#Радан Кънев #Надежда Нейнски #реформаторски блок #ДСБ #"Синьо единство"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници