Златанова очаква критики от ЕК за случая с убиеца от „Соло“

Златанова очаква критики от ЕК за случая с убиеца от „Соло“
A A+ A++ A

„Всички осъдени биват намирани, но така или иначе, дори и единични такива случаи, изобщо не бива да се допуска прибягване до издирване. Не трябва да се допускат никакви случаи на бягство от правосъдие. За съжаление, налага се Илиян Тодоров да бъде обявен за общодържавно издирване, издирваме го и в чужбина.“

Това заяви в сутрешния блок на bTV вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова относно обявения за издирване Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор по делото „Соло“.

„Не бих се учудила, ако този казус бъде включен в предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия“, заяви вицепремиерът.

Златанова припомни, че случаят с т.нар. Братя Галеви беше включен в доклада на ЕК. Не знам кой има съсипващи очаквания към доклада на комисията, посочи Златанова и подчерта, че той ще бъде обективен и фактологичен, както винаги.

„От политизиране, от взаимни обвинения между институции кой кого хваща и кой кого пуска стигнахме до този мониторингов доклад. Призивът ми е всички да си вършат работата, така както трябва. От мен няма да чуете обвинение към съдебната система, към конкретен съдия или прокурор. Съдебната система се управлява не от министъра на правосъдието, а от съвестта и морала на магистратите“, заяви Зинаида Златанова.

#Илиян Тодоров #"Соло" #Зинаида Златанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници