Йовчев: Отвеждаме до 200 души на месец съвсем скоро

Йовчев: Отвеждаме до 200 души на месец съвсем скоро
„За тази година за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 са тези, които представляват заплаха“, заяви Йовчев. Снимка: kiwinews.bg
A A+ A++ A

 

„Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„За тази година за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 са тези, които представляват заплаха”, заяви Йовчев.

Относно акцията в Кочериново вътрешният министър отказа коментар преди нещата да приключат.

Във връзка с простреляния мъж в столичния кв. „Младост“ в сряда вечерта Йовчев заяви: „Работи се по случая. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Надявам се скоро да имаме резултати по този случай“.

За проверката на договори на СДВР вицепремиерът каза: „Проверката продължава, ще приключи до средата на януари и резултатите ще бъдат оповестени. За някои ще има дисциплинарни наказания, а за други данните ще бъдат предоставени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност“, предава „Фокус“.

#бежанци #Цветлин Йовчев #България #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници