Пианистът на Buena Vista Social Club пренася Хавана в Пловдив

Пианистът на Buena Vista Social Club пренася Хавана в Пловдив
Снимка: ТОП НОВИНИ
A A+ A++ A

Вълнуваща разходка из стара Хавана ще подарят на 13 декември в Bee Bop Cafe в Пловдив кубинският пианист Гийермо Рубалкаба и певецът Луис Франк Ариас. Дуетът ще изпълни прочувствени кубински болера (балади) като Si te contara, Veinte Años, SIlencio в стилни аранжименти, съобщава "Топ новини Пловдив".

Легендарният пианист Рубалкаба - все така витален, макар и на 87 години, е способен да разчувства дори и най-сериозния слушател, докато Луис Франк напява обаятелни истории. Все по-голяма рядкост е докосването до старите майстори на болерото, затова този шанс не е за пропускане.

Гийермо Рубалкаба е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars.

До него ще застане един от забележителните гласове на нашето време - Луис Франк Ариас - изтънчен сонеро, който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг.  Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г.

Концертът започва в 21 часа.

#Хавана #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници