Тонева напуснала ДКЕВР заради напрежението в енергийната система

Тонева напуснала ДКЕВР заради напрежението в енергийната система
„Разбрах, че двама членове на комисията са подали оставка“, съобщи Рамадан Аталай. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Информацията ми е, че г-жа Анжела Тонева си е подала оставката поради невъзможност да се справи с голямото напрежение, което има в енергийната система“, заяви председателят на енергийната комисия и депутат от ДПС Рамадан Аталай.

„Разбрах, че двама членове на комисията са подали оставка“, съобщи още той и уточни, че Михаил Димитров също е подал оставка.

„Знаете, че Народното събрание не може да се намеси в назначенията и уволненията на определени комисари или на председатели на ДКЕВР“, посочи Аталай.

„Смятам, че още в началото на този парламент е време да се погледне структурата на ДКЕВР и отговорностите, които трябва да носи“, каза още той.

„Имаме готовност след Нова година да променим Закона за енергетиката и да направим така, че председателят да бъде избиран или назначен от НС", коментира Рамадан Аталай.

„Напрежението в енергетиката е от много години, а от наследството на предишната власт знаехме какво беше състоянието й - с всичките недостатъци, включително и проблема в ДКЕВР, с постоянните смени там. Г-жа Тонева не бе назначена от нас, но трябва ДКЕВР да се натовари със сериозни отговорности, със сериозен брой комисари, които да имат постоянен контрол над онези предприятия, които са в регулация", председателят на енергийната комисия.

#ДКЕВР #Анжела Тонева #Рамадан Аталай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници