Аталай: ДПС предлага 600 лв. минимална пенсия

Аталай: ДПС предлага 600 лв. минимална пенсия
Източник: АЛАРМА
A A+ A++ A

ДПС ще предложи 600 лв. минимална пенсия. Това каза народният представител от ПГ на ДПС по време на дебатите по бюджета за 2017 г. на държавното обществено осигуряване. „ДПС никога не била популистичната партийна организация, а онези, които от снощи вървят по телевизията и обвиняват ДПС със същите онези думи да бъде изчегъртана ДПС, а по време на почивките да ядат и да пият и да се напиват в стаята на ДПС - тях няма да ги забравим“, заяви Рамадан Аталай, предаде Фокус.

По думите, ако депутатите днес обявяват, че ДПС е единствената политическа сила, която не иска увеличението на пенсиите, жестоко се лъжат. „Не вървим като онези популисти, които преди една година искаха 1000 минимална заплата, днес г-н Каракачанов и ред други патриоти обявяват 300 лв. пенсия“, каза той и посочи, че от ДПС ще предложат минималната пенсия да не е по-малка от 600 лв.". 

В реплика Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт посочи, че на българите им е ясно, че доходите от обръчите от фирми, гравитиращи около Сараите на ДПС са нараснали до величини и числа, които трудно могат да бъдат възприети. "Гарантирантирани са и пенсиите на хората, гравитиращи около енергийната мафия и ВЕИ сектора. Те там са гарантирани и са много повече от 600 лв. Така че много скромен сте, но мога да ви гарантирам, че ако бъде изчегъртано ДПС, ще има много пари“, заяви Димитър Байрактаров. Той призова Рамадан Аталай да не се опитва да се гаври с бедните български пенсионери и със стотиците хиляди бедни български мюсюлмани. 

В дуплика Рамадан Аталай заяви, че освен 600 лв. пенсия ще предложат поетапно увеличение на пенсиите за следващите пенсионери. „Не може минималната да е 300 лв., а тези, които получават в момента 300 лв. да останат и те с 300 лв. Няма да е справедливо“, каза той. „Г-н премиер в оставка, заемете се с вашата отговорност да си носите отговорността за следващия бюджет на България", каза още депутатът от ДПС. Рамадан Аталай посочи, че когато е предупреждавал да не разследват АЕЦ „Белене“ , че ще паднат от власт, не са го послушали. 

#ДПС #Рамадан Аталай #Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »