Бареков: Не ме бъркайте със Симеон II, не идвам от нищото

Бареков: Не ме бъркайте със Симеон II, не идвам от нищото
Бареков отрича да има популистки идеи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Реших, че моето място е тук, защото се задават точни и неудобни въпроси. Тук няма да ме пожалят, но ще разбера какво мислят медиите за моите изяви."

Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков при гостуването си на кръстосан разпит в "Шоуто на Слави" във вторник.

Не бих забравил хорската болка, отговори той на хапливите подмятания, че влезе ли във властта, вече няма да му пука. Редакторите го провокираха като го оприличиха на Симеон II, Волен Сидеров и Бойко Борисов, които също са били носители на народната надежда, но са я оправдали.

"Не ме сравнявайте с тях, аз не идвам от нищото", контрира ги Бареков. Да управляваш държавата не е достатъчно да стоиш в един кабинет и да натискаш копчета, отговори той на въпроса дали е подготвен за премиер.

Редколегията захапа госта, че играе с популистки обещания. "Какво популистко има в раздаването на безплатни таблети на учениците – за това ще се намерят лесно пари – за две години партийната субсидия, ще се търсят пари и за сериозни реформи", обясни Бареков. Той отхвърли обвиненията за популизъм и в идеите му за връщането на казармата под формата на образователна и трудова повинност и за фирми с държавно участие в земеделието.

"На мен ми стига някой ден да кръстят улица на мое име. Ако не успеем да вземем мнозинство в парламента, ще сме яростна опозиция, но няма да бъдем патерица на никоя партия, както се готви да направи Реформаторския блок, обяви накрая гостът. Ние сме избрали центъра в политиката, защото нито само леви, нито само десни решения могат да помогнат на страната", отсече Бареков.

#Николай Бареков #България без цензура #Шоуто на Слави #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино