Ковачева: Докладът на ЕК не е шамар

Ковачева: Докладът на ЕК не е шамар
Според Ковачева трябва да се направи всичко възможно, за да се върне доверието на българина в съдебната система. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Диана Ковачева обърна внимание на нещата, които са получили позитивна оценка в доклада на Европейската комисия, и подчерта, че българинът трябва да си върне доверието в съдебната система.

„Не може да се постави оценка по шестобалната система за доклада на Еврокомисията. Той не е шамар за България“, каза пред bTV министърът на правосъдието Диана Ковачева относно междинния доклад за напредъка на съдебната реформа в страната ни.

„Очевидно е, че нещата не вървят така, както трябва, и затова вече пет години има такъв доклад“, каза Ковачева.

Според нея трябва да се направи всичко възможно, за да се върне доверието на българина в съдебната система.

Министърът подчерта, че е важно да се кажат добрите и позитивните неща в този доклад. Като пример тя посочи ефективните присъди, които са дадени на определени лица, както и конфискуваните 5 млн. от Комисията „Коларов“.

„Оценено е добре създаването на Специализирания съд и прокуратура, оценена е добре и работата на Върховния касационен съд“, добави Ковачева.

Ковачева призна, че наистина е болезнена темата за споразуменията между даден престъпник и съда. Според нея е важно да има дискусия по този въпрос.

„Общественото мнение ще бъде по-позитивно, ако някой бъде осъден на 700 години затвор, но мислите ли, че това ще постигне някакъв друг ефект“, каза тя.

„Смятам, че има подобряване на съвместната работа между МВР и съдебната система“, каза още Диана Ковачева.

#Диана Ковачева #Ковачева #министър на правосъдието #междинен доклад на ЕК #доклад #съдебна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници