Внесоха марихуана в парламента

Внесоха марихуана в парламента
С размаханата марихуана Радо протестира срещу присъдата, издадена от специализирания съд на младеж за притежание на една цигара трева и поиска президентът Росен Плевнелиев да помилва осъдения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представител на неформална организация внесе цигара с марихуана в Народното събрание по време на изслушването относно Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА).

Целта на Радослав Стоянов е да протестира срещу 8-месечната присъда за притежание на една цигара марихуана, съобщи вестник „Сега“.

Той е сред организаторите на предстоящия на 11 февруари протест срещу АСТA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement или Търговско споразумение против фалшифицирането).

С размаханата марихуана Радо протестира срещу присъдата, издадена от специализирания съд на младеж за притежание на една цигара трева. Стоянов поиска президентът Росен Плевнелиев да помилва осъдения.

„Имате ли запалка, за да дадете подкрепа за младежа“, викна в пленарната зала Радослав.

Никой от депутатите обаче не реагира. Единствено шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев протестира.

„Той ми каза, че това, което правя, е престъпно и такива като мен нямат право да гласуват“, обясни Радослав, който пък попитал депутата как се казва, за да не гласува за него.

Минути по-късно шефът на депутатите от ГЕРБ обвини Стоянов, че заблуждава всички и информира, че 8-месечната присъда не е само за притежание на марихуана, а и за предоставяне на терен за съхранение на дрога.

„Казва се, че няма демокрация. Ако това не е демокрация, не знам какво е“, викна ядосан от трибуната Велчев.

Въпреки скандала депутатите продължиха дебатите си по споразумението АСТА.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници