Агенция "Митници" да се сложи в ред, казва Чобанов

Агенция "Митници" да се сложи в ред, казва Чобанов
"Трябва да третираме равнопоставено бизнеса и независимо, че органите се наричат контролни, те трябва да имат добра комуникация с бизнеса", отбеляза Чобанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Трябва да се преструктурира и да се сложи ред в Агенция „Митници“, заяви министърът на финансовите.

"В Агенция "Митници" по управлението на ГЕРБ бяха направени редица структурни промени, които обаче не дадоха резултат за ограничаване на контрабандата, а точно обратното", каза Чобанов.

"Категорично обемите, които се потребяват са много под нивата преди вдигане на акцизите, което създава основните съмнения за контрабанда", посочи финансовият министър.

"Оттук нататък дейността на агенцията трябва да се постави на по-митничарска основа – да се усилят някои контролни функции и да се уеднаквят практиките. По отношение на тарифирането и на контрола на различни митнически пунктове имаме различни практики, което възпрепятства ефективната работа", коментира министър Чобанов.

"Такива проблеми наблюдавахме и в НАП. Трябва да третираме равнопоставено бизнеса и независимо, че органите се наричат контролни, те трябва да имат добра комуникация с бизнеса", отбеляза той.

"За НАП този подход започва да дава добри резултати и с по-доброто възстановяване на ДДС и по отношение на намаляване на административната тежест", каза още Чобанов.

"В тази насока трябва да работи и Агенция "Митници" и да подобри връзката си с бизнеса. Да се погледне по-добре Наредба номер 3 и да се види кои неща могат да отпаднат и кои са излишни за бизнеса", завърши финансовият министър, предава БГНЕС.

#Петър Чобанов #Агенция "Митници"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници