Ченгета нахлули в дома на Алисия заради Паскал?

Ченгета нахлули в дома на Алисия заради Паскал?

ФБ/Алисия

A A+ A++ A

Маскирани и тежковъоръжени полицаи са нахлули вчера в къщата на фолкпевицата Алисия в частния жилищен комплекс „Джентъл парк“ в София, докато са провеждали „операция по неотложност“ срещу митичния крал на контрабандата Николай Николов – Паскал, пише Lupa.bg.

63-годишния Паскал е бил арестуван вчера по обяд, малко след като се е завърнал от Турция със семейството си. Антимафиотите са нахлули в три къщи, стопанисвани от контрабандиста в баровския комплекс „Джентъл парк" в ж.к. „София парк Младост“ на ул. „Рачо Петров Казанджията“, проверки са били извършени и в други 5 имота в комплекса заради съмнения, че там може да се укриват издирвани лица от организираната престъпна група на Паскал. Една от проверените къщи е собственост на фолкпевицата Алисия.

Неофициално се твърди, че бутиковия комплекс, състоящ се от 13 къщи с индивидуални басейни, е построен от Паскал чрез подставени лица. „Джентъл парк“ беше завършен и пуснат в експлоатация през 2021 г. и спечели голямата награда в категория „Жилищни комплекси“ за архитектура. Всяка една от 13-те къщи е продадена за 1,5 милиона евро, като Паскал притежава най-хубавите три имота в комплекса.

„Нахлуха над 30 маскирни и въоръжени полицаи с кучета, извършваха тараш повече от 2 часа, провериха всички имоти в комплекса, но без да бъдат агресивни. Натовариха кашони с документи от къщата на Паскал, търсеха поемни лица, но никой от съседите не пожела да стане такъв“, разказа очевидец на акцията на ДАНС. Паскал е бил изведен с белезници от къщата си заедно със сина си Николай, който впоследствие е бил освободен.

Арестът на Николай Николов – Паскал е свързан с показната вчерашна акция на ДАНС и КПКОНПИ в сградата на Агенция „Митници“ и проведените обиски в кабинета и в дома на шефката Петя Банкова и нейния заместник Людмил Маринов. Днес стана известно, че Банкова, Николай Николов – Паскал и Марин и Стефан Димитрови са с повдигнати обвинения за организирана престъпна група с цел контрабанда, пране на пари и подкупи. Четиримата са задържани за 72 часа. Твърди се, че Паскал е плащал солидни подкупи в Агенция „Митници“ чрез сподвижниците си – баща и син Марин и Стефан Димитрови, за да изкарва през България тирове с цигари и с горива.

#Алисия #Агенция "Митници" #Никола Николов - Паскал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници