ДПС: Цветанов да си ходи заради евродоклада

ДПС: Цветанов да си ходи заради евродоклада
От ДПС поискаха премиера Бойко Борисов да реагира „адекватно“ и да „освободи своя вицепремиер, отговарящ за справянето с корупцията и с обществения ред в страната“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От ДПС поискаха премиерът Бойко Борисов да реагира „адекватно“ на негативната оценка на ЕК за реформите в съдебната система и правораздавнето в България и да освободи Цветан Цветанов от поста министър на вътрешните работи.

„Очакваме адекватна реакция от премиера да освободи своя вицепремиер, отговарящ за справянето с корупцията и с обществения ред в страната“, заяви заместник-председателят на ДПС и НС Христо Бисеров, цитиран от БГНЕС.

„Нямам съмнение, че този доклад ще бъде прочетен от управляващите, както дяволът чете евангелието, но аз препоръчвам този да се прочете обективно, самокритично и вярно и да ги извади от състоянието на самодоволство и самодостатъчност“, обяви оценката си колегата му Лютви Местан.

„Румъния е поощрена, за разлика от порицанието за България“, смята той. Местан говори и за вредната амбиция на ГЕРБ да подчинят съда на собствената си воля.

ДПС припомниха ситуацията отпреди 7 месеца след юлския доклад на ЕК и своя коментар оттогава - изразът „трайна политическа воля за продължаване на реформите“ е по-скоро евфемизъм, отколкото положителна оценка, са казали от партията на Доган преди половин година.

„Това е скрито подсказване, днес отбелязваме, че това наше разбиране е залегнало в доклада на ЕК сега“, добави Бисеров.

„Тогава чухте, че ако и занапред кабинетът продължава да се самозалъгва зад израза „трайна политическа воля за продължаване на реформите“, следващият доклад няма да съдържа този израз“, каза той.

#ДПС #Лютви Местан #Христо Бисеров #Бойко Борисов #премиер на България #междинен доклад на ЕК #Европейската комисия #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници