Майки протестираха пред общината в Хасково

Майки протестираха пред общината в Хасково
Майки се събраха пред Общината в Хасково, за да протестират срещу намерението на кмета Георги Иванов. Снимка: barekov.com
A A+ A++ A

Майки се събраха пред Общината в Хасково, за да протестират срещу намерението на кмета Георги Иванов да увеличи таксите за детски градини от 50 на 70 лв. Кметът до този момент не е дал логично обяснение кое налага въпросното увеличение, съобщиха от движението „България без цензура“ на Николай Бареков.

Параметрите на обществената поръчка за доставка на храна на децата не са променени. Тя е била сключена за срок от 5 години и все още е действаща. Според нея храната на всяко дете е определена на 2.75 лв. на ден.

Кметът Георги Иванов казва, че храната на дете вече е 3.90 лв. и това налага въпросното увеличение. Откъде идва промяната обаче, той не е отговорил. Убедени в своето право, майките се събраха пред централния вход на Общината преди заседанието, на което трябваше да се гласува новата, по-висока такса за забавачките.

Нито кметът, нито общинските съветници обаче се спряха пред централния вход на Общината, за да разговарят с майките, и предпочетоха да използват задния вход на местната управа. Провокирани от това, майките решиха да ги последват и влязоха в залата на Общинския съвет.

#Хасково #Георги Иванов #Бареков #майки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници