Йовчев: Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни

Йовчев: Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни
Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни, заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

„Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Агенция „Фокус”.

„Още от предишния ден в СДВР е постъпила информация, че се подготвя организация за блокиране на Народното събрание, изготвен е план за действия на полицията. Около 20.00 ч. са разкъсани парапетите на Народното събрание, по служителите на полицията са хвърляни павета и различни твърди предмети. Един час по-късно отново е имало атака върху полицията с камъни и други предмети.

Два пъти е пристъпено към изтласкване на протестиращите”, допълни Йовчев. „Трябва категорично да посочим, че става дума за незаконно мероприятие. Всички тези прояви на протестиращите са незаконни – от първия до последния момент.

Налице е грубо нарушаване на обществения ред, увреждане на собственост, неизпълнение на полицейски нареждания, сблъсъци с полицейски служители. Съгласно законодателството органите на МВР при всички тези случаи имат право да употребят сила и помощни средства”, каза още Йовчев.

#Цветлин Йовчев #събрание #протестиращи #прояви #сблъсъци #МВР #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници