Сдружение иска оставка на зам-министър, бивша пиарка на Местан

Сдружение иска оставка на зам-министър, бивша пиарка на Местан
Велислава Кръстева Снимка: Виктор Кадири
A A+ A++ A

Говорителката на ДПС и зам.-министър на културата Велислава Кръстева трябва светкавично да бъде освободена от поста председател на Съвета на директорите на НДК, тъй като е в състояние на несъвместимост и в конфликт на интереси, настояват от Гражданско Сдружение "За по-чиста България".

"Докато Прокуратурата разследва доскорошния зам.-председател на ДПС Христо Бисеров за данъчни престъпления, пране на пари и представяне на неверни декларации пред Сметната палата, дългогодишното пресаташе на Движение за права и свободи Велислава Кръстева следва да се оттегли от всички заемани държавни постове и да понесе политическа отговорност за близостта си до втория човек в ДПС", се настоява в позицията.

От сдружението твърдят, че заместничката на културния министър Петър Стоянович и пресаташе на ДПС през последните 10 години - Велислава Кръстева, най-скандално и необезпокоявано продължава и до днес успешно да съвместява висшия държавнически пост с шефското си кресло и в Пресцентъра на председателя на ДПС Лютви Местан на бул. „Стамболийски"45А, което е крещящ конфликт на интереси и във всяка европейска страна.

Те настояват за незабавна оставка на Кръстева.

#Велислава Кръстева #Лютви Местан #ДПС #Петър Стоянович #Кръстева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници