Всички пътища в Силистренска област са затворени

Всички пътища в Силистренска област са затворени
Огромни преспи и навявания станаха причина главните пътища от Силистра за Русе, Шумен и Добрич да бъдат затворени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Огромни преспи и навявания станаха причина главните пътища от Силистра за Русе, Шумен и Добрич да бъдат затворени.

Непроходими са третокласните и четвъртокласните пътища. От ранния следобед е блокиран и влакът Самуил–Силистра, превозващ 17 пътници. Организира се спасителна операция за извозването им с верижна машина през нивите, предаде БНР.

На изходите на Силистра има полицейски патрули. Обстановката е изключително тежка заради ураганния вятър, който прави работата на почистващата техника неефективна.

Има аварирали машини, закъсали автомобили. На място работят спасителни екипи. Тъй като пътят за Добрич е затворен, няма достъп до община Кайнарджа.

В община Дулово е отложена планираната сесия на Общинския съвет. Училищата в цялата област са затворени. Засега навсякъде в областта има ток и вода.

Почистващата техника работи през целия ден, но преспите са много големи и могат да бъдат разбити само с роторни снегорини, а виелицата прави работата им неефективна.

Блокиран е пътят за общините Главиница и Тутракан, където чакат 20 пациенти на хемодиализа.

Пациентите в цялата област се събират в общинските кметства и по график ще бъдат транспортирани с верижна машина до Областната болница. Машината е само една.

Лекарски екипи не могат да стигнат и до две родилки. Петима души са настанени в кризисния център в с. Коларово, след като престояха над 6 часа блокирани в автомобил по пътя за Русе.

През нощта пътищата остават затворени. Властите предупреждават гражданите да не пътуват и да търсят помощ в кметствата или на тел 112.

#Силистра #Силистренска област #пътища #преспи #навявания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници