Пиронкова победи китайката На Ли в Париж

Пиронкова победи китайката На Ли в Париж
Пиронкова победи миналогодишната шампионка на „Ролан Гарос“ На Ли със 7:6 (5), 3:2 и отказване в мач от първи кръг на турнира в Париж. Снимка: booabola.com
A A+ A++ A

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова записа победа срещу третата в схемата на турнира в зала в Париж На Ли от Китай със 7:6 (2), 3:2 и отказване на азиатката заради контузия след час и половина игра.

Пиронкова победи миналогодишната шампионка на „Ролан Гарос“ На Ли със 7:6 (5), 3:2 и отказване в мач от първи кръг на турнира в Париж с награден фонд 637 хиляди долара, съобщи БГНЕС.

Българката нямаше късмет при жребия, който отреди още в първи кръг тя да играе с третата поставена в схемата На Ли, но българската тенисистка се справи с предизвикателството и записа престижен успех.

Цвети водеше с пробив в първия сет, но допусна изравняване и китайката стигна до тайбрек. Там Пиронкова показа по-здрави нерви и спечели със 7:5.

Във втората част На Ли поиска медицинска почивка, а впоследствие се отказа от мача при резултата 3:2 в полза на нашата тенисистка.

С тази победа първата ракета на България си осигури 60 точки за световната ранглиста и 8800 долара от наградния фонд.

Във втория кръг тя ще срещне победителката от срещата между Ализе Корне и Клара Закопалова.

#„Ролан Гарос“ #Париж #тенис #На Ли #Пиронкова #Цветана Пиронкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници