Подготвят стратегия за устойчиво развитие на туризма

Подготвят стратегия за устойчиво развитие на туризма
Експерти обсъждат проекта на стратегия за устойчиво развитие на туризма. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев се срещна с представители на туристическия бранш, за да обсъдят съвместно проекта на стратегия за устойчиво развитие на туризма.

Предварителната стратегия бе подготвена от Министерството на икономиката и енергетиката. В срещата участваха и председателят на БАН академик Стефан Воденичаров, ръководители на катедра „Туризъм“ към водещи университети в страната, съобщиха от МИЕ. „Това е структурата на бъдещата стратегия, която искаме да обсъдим с вас, с научния и академичния потенциал на страната и с водещите експерти в бранша.

Целта е заедно да я разработим модул по модул, преди да бъде предложена за консултация на международно доказани експерти, а по-късно внесена в Министерския съвет (МС) в окончателен вид“, подчерта г-н Ботев.

Документът визира секторната политика до 2030 г. и полага опорни точки за хоризонт 2050 г., като цели повишаване на качеството, конкурентоспособността и диверсификацията на туристическия продукт, предлаган от страната ни.

#Стефан Воденичаров #Бранимир Ботев #туризъм #стратегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници