Уругвай ще участва на Мондиал 2014

Уругвай ще участва на Мондиал 2014
A A+ A++ A

Уругвай е последният участник на световното първенство в Бразилия, след като завърши 0:0 у дома с Йордания и спечели с общ резултат 5:0 баража за класиране на Мондиал 2014.

Двукратните световни шампиони разочароваха с играта пред пълните трибуни на стадиона в Монтевидео и бяха освиркани още преди почивката.

Така Уругвай стана 6-ият отбор от Южна Америка, който ще участва на световните футболни финали през 2014 година. Освен Селесте и Бразилия, класираща се по право като домакин, на Мондиала отиват Аржентина, Колумбия, Чили и Еквадор. Финалистите от Северна Америка и Карибския басейн са САЩ, Коста Рика, Хондурас и Мексико.

От зона Европа това са Белгия, Италия, Холандия, Германия, Русия, Португалия, Хърватия, Франция, Гърция, Англия, Швейцария, Босна и Херцеговина и световният шампион Испания, а от зона Азия - Япония, Иран, Южна Корея и Австралия.

Африканските отбори, които ще участват на Мондиала, са Алжир, Камерун, Гана, Нигерия и Кот д'Ивоар.

Жребият за груповата фаза на Мондиала ще се тегли в 19:00 часа българско време на 6 декември в курортния бразилски град Мата ди Сан Жуан, щат Баия. Шампионатът ще се проведе от 12 юни до 13 юли, като мачовете ще се играят в 12 града в Бразилия: Рио де Жанейро, Сао Пауло, Ресифе, Салвадор, Порто Алегре, Манауш, Форталеза, Натал, Белу Оризонте, Бразилия, Куябе, Куритиба.

Полуфиналите ще се играят на стадионите "Минейран" в Белу Оризонте и "Арена Коринтианс" в Сао Паоло. Финалът ще е на легендарния "Маракана", чийто капацитет след преустройството на стадиона бе намален на 73 530 места.

#Мондиал 2014 #Уругвай #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници