Управляващите не могат да се справят с бежанците, смята Кунева

Управляващите не могат да се справят с бежанците, смята Кунева
A A+ A++ A

"Време е управляващите да признаят очевидното включително и за външните ни партньори - няма добро държавно управление, което да се справи със ситуацията и с бежанците, и с еврофондовете.", коментира по повод разглеждания на КСНС въпрос за бежанците Меглена Кунева пред БНР.

Лидер на "Движение България на гражданите" бе категорична, че държавата не се справя с предотвратяването на рисковете, идващи отвън и отвътре. По думите й е крайно неприемливо популисти и ксенофоби политици да заблуждават хората, че средствата за бежанците са за сметка на българските граждани.

"Истината е, че държавата се отнася еднакво лошо и към нашите, и към чуждите граждани, а проблемите не са толкова в парите, колкото в каналите за трафик на хора, фалшивите паспорти, липсата на каквато и да е координация между службите, процедурите по придобиване на статут, тежката бюрокрация и корупция, лошите битови условия, закъснелите действия на управляващите, т.е. всичко, което се нарича лошо управление.", каза Кунева.

"От Европа България може да получи 13 милиарда – средства, договорени още преди страната да беше пълноправен член на ЕС. Сигурно и 30 % от тях не са отишли по предназначение заради корупция, категоричвна бе Кунева и изброи, че само в последните дни информациите са за проекти за стотици милиони евро, застрашени от спиране или в наказателни процедури по "Регинално развитие", Програмата за селските райони, ВиК-сектора и свръзани с Агенцията по заетостта. Тях не могат да усвоят, та за бежанците ли?", коментира още Кунева.

#Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници