Спирулина – водорасли за добро здраве

Спирулина – водорасли за добро здраве
A A+ A++ A

Какво е спирулина?

Спирулина е вид синьо-зелено аглае (водорасли), което е изключително богато на протеин, витамини, минерали, каротеноиди и антиоксиданти. Съдържа още магнезий, цинк, мед, желязо, селен, гама-линоленова киселина (есенциална киселина).

Смята се, че спирулината е суперхрана, която подсилва имунната система, намалява алергичните реакции, има противовирусно и противораково действие.

Имунна защита

Приемът на спирулина увеличава броя на антителата в тялото ни, на протеините, предпазващи ни от инфекции, на броя на имунните клетки, ускорява процесите на заздравяване.

Протеиново съдържание

Аминокиселините съставят около 62% от сухото съдържание на спирулината. За справка, това е над три пъти повече от свинското или пилешкото месо. Спирулината съдържа всички есенциални аминокиселини (всички аминокиселини, от които тялото има нужда, но не може да си произвежда само).

Алергични реакции

Според редица изследвания спирулината потиска производството на хистамини и по този начин намалява алергичните реакции. Смята се, че е подходяща добавка за алергични хора, както и хора с астма.

Противостарееща грижа

Високото съдържание на антиоксиданти прави спирулината отлична протистарееща грижа, която забавя процесите на клетъчното стареене. Напоследък спирулината дори се среща в някои нови козметични продукти.

Спирулината може да се приема на прах или на таблетки. Препоръчително е да започнете приема с малка доза, за да усетите как действа на тялото ви. Обикновено на опаковката на продукта е указано в какво количество да я приемате.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници