Доброволци ни „охраняват“ от роми и бежанци

Доброволци ни „охраняват“ от роми и бежанци
A A+ A++ A

Доброволчески отряди се създават в София, с цел – да се борят срещу ромите и бежанците! По време на комунизма, съществуваха така наречените „Доброволчески отряди“. Граждани от кварталите се групираха и обикаляха вечер, разбира се „доброволно“, за да дебнат за идеологически диверсанти, които застрашават властта.

Днес отново подобни отряди трябва да се грижат за реда, само че, фокусът е различен, защото според тях редът се нарушава именно от ромите и от бежанците! Възникват въпросите, кой е упълномощил тези хора да върша подобна параполицейска дейност, какви права имат те, за да изискват лични документи и да осветяват с фенери лица на случайни граждани?

Ако това е начинът да се борим с проблема с бежанците, не напомня ли той твърде много на известен роман на Оруел? Кой организира тези хора? Едва ли те сами са решили да си запълнят свободното време и да обикалят улиците, особено през зимата, за да се грижат за обществения ред, при това расово приоритетно..!

На тези въпроси трябва да ни отговори МВР, защото то е призвано да ни охранява, то обаче сякаш е заето повече с проверка на личните документи на протестиращите, което е колкото странно, толкова и съмнително!

#роми #бежанци #отряд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници