100 нелегални са били спрени на границата, заяви Лазаров

100 нелегални са били спрени на границата, заяви Лазаров
Гавният секретар на МВР Светлозат Лазаров изрази надежда, наблюдението на границата да намали потока от хора. Снимка: argumenti-bg.com
A A+ A++ A

Гавният секретар на МВР Светлозат Лазаров изрази надежда, наблюдението на границата да намали потока от хора отиващи към вътрешността на страната. Само за ден е предотвратено нелегалното влизане у нас на близо 100 човека, каза той пред БНР.

"Откакто действат екипите, от 8 ч. сутринта в събота, на практика сме предотвратили влизането на 77 лица и наблюдаваме още 9 в дълбочина. Така че, съвсем спокойно, около 100 лица на практика сме предотвратили като потенциално нелегално влезли на наша територия. Турските власти са задържали 9 лица по наш сигнал. 28 са блокирани, които са престояли и впоследствие се връщат. В момента има 40 блокирани лица и чакаме турците да дойдат да си ги вземат, като съответно наблюдаваме и 20 лица в дълбочина, които също няма да допуснем да влязат на наша територия. Или общо 97 лица сме пресекли да влязат незаконно през българо-турската граница", посочи Лазаров.

Лазаров заяви че очаква промяна на законодателството ,с оглед решаване на въпроса с правата на бежанците и центровете от затворен тип.

Той обясни, че Столичната дирекция на вътрешните работи се подготвя, за да осигури спокойствие по време на днешните протести и концерт.

#Светлозар Лазаров #концерт #територия #граница #Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници