Българин “атакува” “Евровизия” от името на Швейцария

Българин “атакува” “Евровизия” от името на Швейцария
Ганчо Бояджиев "атакува" "Евровизия" от името на Швейцария. Снимка: www.musicspace.bg
A A+ A++ A

Ганчо Бояджиев, който от 18 години живее в Италия, ще "атакува" “Евровизия” от името на Швейцария. Тя е единствената страна, която позволява от нейно име в "Евровизия" да се явяват и творци, които не са й поданици. Нашето момче решава да изпрати специално създадената от него за конкурса песен Divine, която вече е в официалната селекция на конкурса.

Продължителността на парчето е съобразена с изискванията на конкурса и то е точно три минутно. Видеото към него е заснето и режисирано от италианският режисьор Marco Gradara, а аранжиментът е дело на Luca Lombardi. Записът е осъществен, миксиран и мастериран от Pat Simonini, който е работил с имена от ранга на Ерос Рамацоти, Джана Нанини и Джованоти.

Ганчо е многостранен талант. Той рисува, но наред с това пее, като сам пише не само текстовете, но и музиката на своите песни. Една от мечтите на му е да направи така, че операта да не бъде възприемана само като чисто класическо изкуство. Затова той започва да създава собствени композиции, в които със своя оперен глас изпълнява различни стилове съвременна музика.

Ганчо завършва Националната природо-математическа гимназия в София – специалност химия и е дипломиран инженер по специалността "Инженерна химия" от ХТИ – София. През 1995 г. заминава за Италия. Там следва в Милано политехника – самолетна и космическа техника, но се отказва и започва да учи оперно пеене в частно училище в Милано. Има специализация при оперната прима Гена Димитрова, от срещите с която в него са останали незабравими спомени.

#Швейцария #Милано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници