Най-тежката буря от десетилетия отмени полети във Великобритания

Най-тежката буря от десетилетия отмени полети във Великобритания
Най-тежката буря от десетилетия връхлетя Великобритания. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Едно момче е обявено за изчезнало в Съсекс, след като най-тежката буря от десетилетие насам се стовари върху Великобритания, предаде Франс прес.

Заради бурята във Великобритания бяха отменени 130 полети. Властите във Великобритания предупредиха хората да избягват движението с автомобили по крайбрежните пътища в Югозападна Англия. В района са спрени и фериботите.

Ветрове с ураганна сила от 130-145 км/ч и валежи до 30 л на кв. метър - това предупреждение за най-лошото време от близо 30 години насам беше отправено в петък следобед за почти половината територия на Великобритания.

Метеоролозите прогнозират, че стихията ще връхлети районите на югозападна Англия и Уелс, а после ще се разпространи из цялата територия на Англия, Уелс и Южна Шотландия.

В северните и западните провинции на Холандия е обявен оранжев код за опасни метеорологични условия. Очаква се силната буря да достигне страната до няколко часа. Скоростта на вятъра там може да достигне 120 км/ч, като по крайбрежните райони не се изключват и пориви до 140 км/ч. Властите призоваха шофьорите да бъдат изключително внимателни по пътищата. Заради силния вятър има опасност от падане на дървета и пътни знаци.

Бурята вече беше кръстена на Св. Юда Тадей, покровител на загубените каузи, чийто празник западните християни честват днес, на 28 октомври.

#Великобритания #Холандия #Англия #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници