Записите с Борисов са сглобени от три различни разговора, обясни Ваньо Танов

Записите с Борисов са сглобени от три различни разговора, обясни Ваньо Танов
Танов не пропусна и да разсее спекулациите, че между него и бившият финансов министър Симеон Дянков има конфликт.Снимка: mitnici.eu
A A+ A++ A

Разговорите ми с Бойко Борисов, които бяха изтекли в публичното пространство са сглобени от 3 други. Сигурен съм в това. Отрязана е една нецензурна дума, която Борисов бе произнесъл,  заяви бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов по Нова телевизия в неделя.

"Когато аз бях директор на агенция „Митници” контрабандата на цигари падна от 41 на 17%, а тази година има обещание, че ще е 12. Когато си тръгнах, остави пълен бюджет за шест месеца, а след актуализацията той бе намален с 200 милиона, не знам с какво основание. Не знам какво има предвид Орешарски, има си числа, тези пари са преведени. Всяка година митниците са изкарвали с по 800 милиона повече от предходната", каза Танов.

Коментарът бе по повод обвиненията на премиера, че не са събрани дори 35% от обещаните пари.

„Министърът на финансите Петър Чобанов не ме е изхвърлял. Аз му казах, че няма как да вкараме приход от 1 милиард лева на година от акциз на цигари в хазната. Няма как това да се случи, защото в страната няма такова голямо потребление на цигари”, добави Танов.

Той не пропусна и да разсее спекулациите, че между него и бившият финансов министър Симеон Дянков има конфликт.

„Не мисля, че Дянков е изял главата на ГЕРБ. Той е изключително амбициозен човек, искаше много бързо да се съберат пари и да се покажат резултати”, каза Танов.

#Бойко Борисов #Агенция "Митници" #Ваньо Танов #Танов #Симеон Дянков #Петър Чобанов #ГЕРБ #Дянков #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници