Боевски вероятно има "награда" за сътрудничество с полицията

Боевски вероятно има "награда" за сътрудничество с полицията
Според Шаде Боевски е получил "награда" за съдействие с полицията. Снимка: www.bnews.bg
A A+ A++ A

Освобождаването на Гълъбин Боевски по всяка вероятност е „награда" за сътрудничеството му с полицейските или правораздавателните органи в Бразилия. Такова предположение направи европейският кореспондент на един от най-уважаваните вестници в Бразилия „Естадо де Сао Пауло" - Жамил Шаде в ефира на бТВ в събота.

„Един от слуховете в този, а и в други случаи е, че този човек, българин или от друга националност, може да направи следното. По време на престоя си в затвора или още на етапа на разследването срещу него, ако сътрудничи на полицията или на правораздавателните органи в Бразилия, казвайки имената на други свои съучастници, замесени в деянието може да получи „награда".

„Награда" в смисъл на – „Ти ще прекараш малко време в затвора, но много по-малко от времето, което първоначално се е планирало да прекараш в затвора". И когато тази негласна по-малка присъда изтече, ти ще трябва да напуснеш страната. В този случай, аз съм убеден че българският гражданин никога повече няма да се завърне в Бразилия," обясни Жамил Шаде.

По думите на бразилския журналист в бразилските закони „експулсацията" се прилага за човек, чийто интерес е несъвместим с националните интереси на Бразилия.

Той обясни, че властите в родината му обикновено не предоставят точна информация за чужденците, които са били освободени заради сътрудничество с властите при подобни престъпления. „Правителството обикновено казва, че подобни решения не са изключение. Това се случва често. Ние журналистите преброихме най-малко десет подобни случая с десет освободени чужденци на година. Истината е, че това са не особено прозрачни сделки", обясни журналистът.

Припомняме, че Гълъбин Боевски се завърна изненадващо в България през тази седмица, след като преди две години беше арестуван за трафик на кокаин и получи присъда от над 9 години затвор. Тя обаче не е потвърдена от последната съдебна инстанция – Федералния съд на Бразилия. Въпреки това обаче той е експулсиран със заповед от 13 март тази година.

#Гълъбин Боевски #Бразилия #Сао Пауло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници