Липсва стратегия за ликвидиране на бедността в Северозапада

Липсва стратегия за ликвидиране на бедността в Северозапада
В Министерски съвет се проведе работна среща за включването на Северозападния район в Споразумението за партньорство за периода 2014-2020 г. по предложение на Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да споделя, че днес ние ще търсим начин да компенсираме липсата на визия и политика през изминалите няколко години за подпомагане и за развитие Северозападния район, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

По нейна инициатива се проведе първата работна среща за включването на Северозападния район в Споразумението за партньорство за периода 2014-2020 г.

"Дискусията е много важна и е свързана с ангажимента, който правителството пое за намаляване на различията между регионите, както и амбицията в следващия програмен период средствата от еврофондовете да достигнат до най-нуждаещите се граждани, обясни Златанова.

Златанова посочи, че ситуацията щеше да е доста по различна, ако бяхме успели да защитим като държава необходимостта от получаване на необходимия ресурс за Северозападния район, който е най-бедният не само в България, но и в целия ЕС.

Два български региона - Северозападен и Северен централен, са най-бедните в рамките на целия Европейски съюз, отчита анализ на европейската статистика.

Близо 30 на сто от населението в тези два района е над 65 годишна възраст. В най-бедния Северозападен район заетите лица са 368 000, а в Северен централен - 415 000 души.

#Зинаида Златанова #ЕС #Северозападния район

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници