Правосъдното министерство не е получило информация за Боевски

Правосъдното министерство не е получило информация за Боевски
„Учудващо е, че във Външно министерство не е имало информация от Посолството ни в Бразилия", заяви Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„По официален път – не сме имали искане за изтърпяване на наказание в България. Министерството на правосъдието не е въвлечено в този случай и няма как да бъде“, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието, Зинаида Златанова, във връзка със завръщането на Гълъбин Боевски в България.

„Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната“, добави Златанова.

„Учудващо е, че във Външно министерство не е имало информация от Посолството ни в Бразилия. Що се касае до Министерството на правосъдието – нямаме официално никаква роля тук, тъй като нямаме договор за правна помощ със съответната страна. Съдействие не ни е искано и по никакъв начин не е подхождано към нас“, каза министърът на правосъдието.

На въпрос, дали при подобни случаи от Външно министерство ги уведомяват, Златанова отговори: „Досега в моята практика не съм имала такъв случай, но се надявам в бъдеще да ни уведомяват“.

#Гълъбин Боевски #Зинаида Златанова #Бразилия #България #посолство #Министерство на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници