Сирия "сътрудничи напълно" за унищожаването на химическите си оръжия

Сирия "сътрудничи напълно" за унищожаването на химическите си оръжия
"Времевата рамка е предизвикателство за нас предвид целта за ликвидиране на програмата за химическите оръжия на Сирия през първата половина на 2014 г.", посочи Кааг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирия "сътрудничи напълно" в процеса по унищожаването на химическия си арсенал, съобщи ръководителката на съвместната мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия и ООН.

"До момента правителството на Сирия сътрудничи напълно в подкрепа на работата на съвместната мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия и ООН", заяви ръководителката на мисията, Зигфрид Кааг.

"Присъединявайки се към Конвенцията за забрана на химическите оръжия, сирийското правителство показа, че е ангажирано със задачата", добави тя.

Екипът на ООН и ОЗХО пристигна в Дамаск на 1 октомври, за да наблюдава прилагането на резолюция 2118 на Съвета за сигурност на ООН, нареждаща унищожаването на химическите оръжия и производствените технологии на Сирия до средата на 2014 г.

"Времевата рамка е предизвикателство за нас предвид целта за ликвидиране на програмата за химическите оръжия на Сирия през първата половина на 2014 г.", посочи Кааг.

Съветът за сигурност прие резолюцията си, след като стотици хора бяха убити при химически атаки в околностите на Дамаск на 21 август.

#Сирия #химически оръжия #Организация за забрана на химическите оръжия #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници