Фандъкова призова институциите да си свършат работата за бежанците

Фандъкова призова институциите да си свършат работата за бежанците
Не мога да мълча, когато има проблеми с бежанците, котегорична е Йорданка Фандъкова. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

“Не мога да мълча, когато има проблеми с бежанците. Аз ги назовавам, за да бъдат решавани, а не за да си прехвърляме остри реплики. Няма да спра да си върша работата и няма да спра да искам и останалите институции да си вършат работата”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Седмицата” по Дарик радио.

Засиленото полицейско присъствие, поставяне на видеокамери и изграждане на осветление в близост до центровете са само част от мерките, които общината взема от началото на бежанския поток. Сатна ясно, че разходите са поети от общината.

Сериозният проблем според Фандъкова ще бъде посрещането на вече получилите статут бежанци, които ще се насочат към столицата, търсейки по-лесно препитание. По думите й е необходимо да бъде изработен спешен план за действие, който обаче да бъде финансово обезпечен, да се намерят механизмите за финансиране на общините по отношение на допълнителните социални и комунални услуги, тъй като те нямат заложен такъв ресурс. На среща със социалния министър, кметът на столицата е поискала да бъдат пренасочени средства по програмите на социалното министерство, за да могат да се финансират допълнителни социални услуги.

#Йорданка Фандъкова #министър #услуги #община #поток #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Колко изхарчихте за коледни подаръци?