Фабио Капело: Националният отбор се нуждае от увереност, клубните - от пари

Фабио Капело: Националният отбор се нуждае от увереност, клубните - от пари
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фабио Капело е италиански футболист и треньор. Има 332 мача и 45 гола в италианското първенство. Треньор е на „Милан“ през 1987 г. и от 1991 г. до 1996 г., „Реал“ Мадрид през 1996 г. – 1997 г. и през 2006–2007 г., „Рома“ от 1999 г. до 2004 г., Ювентус от 2004 г. до 2006 г. Поема националния отбор на Англия от януари 2008 г., а от юли 2012 г. - Русия.

Г-н Капело, какви стъпки трябва да извърви българският национален отбор, за да се класира за европейско или световно първенство? Сякаш пак нещо не ни достигна.

Познавам добре българският отбор. Видях резултатите, гледах някои мачове. Можете да станете по-добри - бяхте близо да продължите напред. Равенството с Италия беше много важен резултат. Трябва да намерите повече увереност – това е важно.

Какво мислите за стоте милиона евро, които Реал Мадрид плати за Гарет Бейл, на фона на инициативата на УЕФА „честна финансова игра“?

Не знам какво ще реши УЕФА – това са много пари.

Какво смятате за българския футбол на клубно ниво?

Не може да стигнете до върха – за да стигнете там трябва да бъдат похарчени пари за най-добрите играчи. Когато българските отбори намерят най-добрите играчи, ще се издигнете както италианските отбори в момента – това е проблема.

Сега живеете в Русия, треньор сте на националния им отбор, който се класира за Световното първенство в Бразилия другата година. Смятате ли, че руски отбор може да стигне и до върха на Шампионска лига?

Не, не е възможно да стигнат до върха. Трябва време за да се изгради отбор. Нивото в руското първенство не е толкова високо, колкото в испанското, германското, английското или италианското. Трябва време, за да се постигне нещо добро – имаме парите, но играчът избира най-важните първенства.


#Фабио Капело #Шампионска лига #България #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници