Имаме едно правителство, което не става за нищо, твърди Кунева

Имаме едно правителство, което не става за нищо, твърди Кунева
Снимка: архив
A A+ A++ A

"Парламента има един голям плюс и това е публичността. Той може и трябва да упражнява контрол, но не от петък до петък, а да упражнява контрол на законодателството и как се спазва то. В Народното събрание трябва да бъде поставен въпроса за медиите у нас", каза в студиото на Нова ТВ Меглена Кунева.

По думите й се говори за медийна доминация на един човек.

„Вие видели ли сте Волен Сидеров да извика някой от хората, които медиите наричат олигарски?", попита Кънева и добави, че българския парламент седи настрани.

„Европейската комисия разследва медийния пазар, когато вижда липса на конкуренция, а тук това е екзотична идея. Вярвам, че българският парламент трябва да работи различно и колкото по рано стане това, толкова по-добре", категорична беше тя.

Попитана кой е хореографа на решението за Делян Пеевски тя каза, че има срастване на партии от целия спектър на парламента с кръгове, които определят как страната да се развива или да не се развива. „Наричам този стил "gang", което означава "банда". Това е политически картел. Имената могат да се сменят, но интересите остават. И тези интереси дърпат страната назад", каза Кунева.

Нейното мнение е, че колкото и да е неприятно, имаме едно правителство, което не става за нищо.

#Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници