Кметът на Неделино дава своя къща и старо училище за бежанци

Кметът на Неделино дава своя къща и старо училище за бежанци
Кметът на Неделино Стоян Беширов е готов да предостави своя къща и старо училище в града, за настаняване на сирийски бежанци. Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

Кметът на Неделино Стоян Беширов е готов да предостави своя къща и старо училище в града, за настаняване на сирийски бежанци, съобщи Агенция „Фокус.”

Според Беширов, къщата е напълно годна за живеене. Той изрази готовност да предостави сградата за временно ползване, докато хората намерят подслон и започнат да търсят необходимото препитание. В къщата има три апартамента, като във всеки един от тях, според кмета, могат да живеят минимум по две семейства.

След съгласуване с Общинския съвет в града и жителите на Неделино, той е уведомил министър-председателя Пламен Орешарски и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, че имат възможност да предоставят за сирийските бежанци и сграда на старо училище в центъра на града.

Сградата е около 6000 кв. метра, не се използва от 7-8 години, има нужда от ремонт, но разполага със санитарни помещения и столова за хранене.

#Стоян Беширов #бежанци #Неделино #Пламен Орешарски #Цветлин Йовчев #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници