Плевнелиев си купил имот на Халкидики за 700 000 евро

Плевнелиев си купил имот на Халкидики за 700 000 евро
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев си купил къща за 700 хил. евро на гръция полуостров Халкидики, съобщи ТВ7, позовавайки се на документи от гръцката Агенция по вписванията.

Къщата се намира в местността Амаксина до Уранопули - селище на третия ръкав на  Халкидики. Мястото е известно като провлака на Ксеркс, защото през малкото парче суша в древността са били пренесени с въжета корабите на персийския нашественик. Местността дава и прекрасна гледка към най-високия връх на Атон.

Според местните имотът е купен много изгодно, защото тримата предишни собственици са имали разногласия и не са успели заедно да се договорят за по-голяма сума. Всеки от продавачите е бил индивидуално посещаван и убеждаван от адвокатите на Плевнелиев.

Така те не знаят до последно кой за колко се пазари, а българският бизнесмен спестява при пазарлъка и 2% от цената на сделката, които би взел всеки местен брокер.

Според документа Плевнелиев купува парцел от 5000 кв.м с комплекс от три приземни къщи с мазе и разгърната застроена площ от 400 кв. м.

 

#Росен Плевнелиев #Халкидики #имот #Атон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници